Geplaatst op 4 reacties

Nieuwe categorie: Video

Binnen de familie circuleerde al een video met gedigitaliseerde fragmenten van filmpjes die ooit zijn opgenomen door Joop Winkelman (1923). Hij filmde tijdens zijn bezoeken aan familie of bij bijzondere familieaangelegenheden. Op de website is nu een nieuwe objectcategorie ‘Video’ gemaakt met daarin de volgende filmpjes: Aan boord van de Gerja (ca 1955), op bezoek in Uitgeest (ca 1958), trouwdag van Mijntje Serné en Teun van Valen (ca 1960), dagje Avifauna ter gelegenheid van het 35-jarige huwelijk van Jan en Jo van Zoelen (1962).

In de nalatenschap van Henk dLvW (1902) bevindt zich een oude Agfa filmprojector en een aantal persoonlijke 16mm filmpjes. Deze filmpjes zijn dit voorjaar gedigitaliseerd. Helaas viel de kwaliteit van de opnamen erg tegen. De twee minst slechte exemplaren staan nu toch ook op de website. De opnamen zijn gemaakt op de Spoorsingel in Vlaardingen voor het huis van Henk en Jo dLvW (ca 1950/1951). Te zien zijn hun drie kinderen Piet, Wim en Jaap. Wie de filmpjes gemaakt heeft is niet bekend.

Neem een kijkje op de nieuwe pagina: Video

4 gedachten over “Nieuwe categorie: Video

  1. Goedemorgen Jaap,
    Ik ben zeer blij verrast over de toch wel zeer oude filmbeelden van onze familie, heel leuk.
    1 vraag, op het filmpje waar Gerrit Serné aan het wrikken is lijkt het wel of de Dolfijn van m’n vader er ligt ? het fragment is vrij kort ? misschien weet jij er meer van, en je ziet een vuurtoren is dit IJmuiden ?
    Heel goed gedaan
    Hartelijke groeten van Piet de Leeuw van Weenen & Els

    1. Scherpe blik! 🙂 Ik heb niet meer achtergrond bij het film dan jij. De vuurtoren (op 2:20) lijkt inderdaad erg veel op de hoge vuurtoren van IJmuiden. Op Google valt (voor mij) niet te verifiëren of de vuurtoren over het water kijkend er zo uitgezien zou kunnen hebben. Vandaag de dag is de ‘bult’ van de toren niet meer te zien door gebouwen, vrachtwagens en containers. Op 2:03 is echter een brug te zien die ik niet kan plaatsen en die niet in het havengebied van IJmuiden lijkt te passen. Zegt die brug jou misschien iets? Ik ben verder benieuwd waar jij mogelijk de Dolfijn herkent. Op welk punt in de video?

  2. Echt fantastisch, om de bewegende beelden te zien, en zo oud! En wat zijn de straten nog leeg! En zo’n pretpark ook! Wat een andere tijden, echt heel leuk, dank je wel!

  3. Hallo Jaap, Erg leuk die filmpjes. Heel bijzonder dat die er nog zijn en heel verrassend dat we daarmee nu nog een blik in het verleden hebben. Dankjewel voor je inspanningen . Hartelijke groet, Wim.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.